03 Julai 2009

Bila Diburu Kenangan

salam to all..

saje2 aku menaip...

aku nk petik dialog dr sinetron Aqso & Madinah.. bukan nk komen citer tu.. cuma dlm episod petang tadi, hatiku terusik dgn dialog 2 scene dlm citer tu.. sory aku tak follow citer tu, so tak brapa kenal pendukung2 utama..

dialognyer lebih kurang berbunyi begini....

scene 1: .... (aku lupa starting ayat die..) ... ...... .... kalau kita tidak kenal panas, bagaimana kita bisa menikmati dinginnya.. kalau tiada penderitaan, kita takkan kecapi nikmat kebahagiaan

scene 2: jangan terlalu mengejar cinta.. kalau kamu terus terusan mengejar, ia akan lari jauh.. sebaiknya kamu harus sabar & berdoa kepada Allah, biar cinta itu datang sendiri.. dan bila cinta itu hadir, kamu harus terima seadanya.. andai kamu menafikan cinta itu, kelak kamu akan merasa kehilangan yg terlalu besar.. berdoalah, semoga satu hari kamu temui cinta sejati

lebih kurang gitu la bunyinyer.. aku pun takde nk ulas pape kat sini.. tergerak hati nk tulih bila hati terusik.. menjejak ke umur 30 beberapa hari lepas, hati ni sayu semacam.. hiba, gembira, kosong.. lonely... semua bercampur baur...

ntah nape tangan ni gatal pulak belek album lama.. tgk gambar aku dari usia 2 hari, sekolah rendah & menengah... matrik.. upm... latest, gambar 2 tahun lepas.. di tanah haram.. (lepas 2 tahun tu byk koleksi digital jer.. hihi..) tak terasa masa berlalu.. kan??

hatiku tambah terusik bila terjumpa sekeping gambar kawan lama itu.. kenapa laa minggu lepas aku buleh jumpa dier...

aduh.. syahdunyer bila diburu kenangan..

Comments :

5 komen to “Bila Diburu Kenangan”

Enon berkata...
on 

amikla post kita tu. xder mslh. xyah kredit2. :)

Afzan berkata...
on 

tima acih.. sayang awak sgt..

ayu-lysa berkata...
on 

haduiii


mmg syahdu bila diburu kenangan..huhu...

Enon berkata...
on 

aaaaa....samala kita syahdu umo da 30 mcm lonely cket. tapi ok je sebenarnya. :) cayang afzan.

Afzan berkata...
on 

bukan "mcm" lagi.. dah mmg kenyataannya begitu.. kawan2 senasib saye pun merasakannye jugak walaupun pada zahirnya semua ok2 belaka.. ape pun, life goes on.. jgn jemu berdoa kepada NYA.. DIA lebih tahu apa yg terbaik utk kita.. cheers!!

Catat Ulasan

 

Hakcipta ©  AFZAN AMIR untuk ceritera hidupku ::AUGUST 2009::

Credited to Mr. Rohman