13 Julai 2009

Ilham Hati Untuk Aku

Cerita Tentang Novel

lepas je baca "Rela Kumenanti" aritu, aku terus jatuh hati dgn karya Damya Hanna.. nak2 pulak, bila dpt tau dr teman bloggerku yg paling setia.. cik pija, yg die pun memang minat dgn damya hanna.. sebelum ni, aku penah baca karya pertama damya "Bicara Hati" tp masa tu, takde pulak aku sebok2 nk tau sape penulisnyer.. bz sgt kot masa tu.. jalan ceritanyer pun aku dah lupa...

oleh kerana sudah jatuh hati, pada 7 julai yg lalu, aku pun merembat karya terbaru beliau "Ilham Hati".. ternampak pulak karya ke-6 nyer, "Ternyata Cinta".. so dua2 aku rembat.. tak semena2 aku mendapat ILHAM HATI"aku nk baca semua karya damya hanna!"

bagaikan pucuk dicita ulam mendatang, adik aku bgtau, die ada 5 bijik novel karya damya.. huh!! diam2 ubi, rupanye die dah lebih dulu menyintai karya2 damya... hah, aku pun ape lagi, pinjam ar.. ekekekek... novel 1st damya je aku tak jumpa lg.. ada sesape nk bg sewa/pinjam?? pija??

Komen - Ilham Hati

karya ke-7 damya hanna ni mmg hebat.. walaupun tak sehebat "Rela Kumenanti", tp puas hati la dgn jalan cerita nyer.. cuma ada 1 je kekurangan yg halus.. dlm novel ni, damya tak memperincikan wasiat peninggalan arwah datuk Rian.. mungkin damya sengaja buat pembaca tertanya2 atau mencipta sendiri kandungan wasiat itu.. one more thing yg aku muskil, dasyat sgt ke perbuatan jahat Rian ke atas Hanif sehinggakan Hanif terlalu membenci Rian.. walaubagaimanapun... bagi aku, cela yg halus itu, langsung tak mencacatkan jalan cerita novel ni.. best best best... :)

Comments :

7 komen to “Ilham Hati Untuk Aku”

~ PIJA ~ berkata...
on 

saje je petik name aku..hehe
mcm tak tau i ni kan kedekut..:-P
aku ade 1st n 2nd buku die..
kene tgk balik...
mcm aritu kene banjir..ade comot2 lagi..

Afzan berkata...
on 

hehe.. tau.. tu pasal i kata kot2 nk bg sewa.. hikhik.. btw, i tak jadik la nk pinjam2 novel yg 1st tu.. pasal damya dah buat jualan online karya lepas2 dier.. sok lusa i nk order.. u simpan je la u punye yg dah comot2 tu.. hahahha

reen berkata...
on 

uwaaaa..ni yg jeles ni dia dh ad koleksi terbaru DH..nk beli ga!!!one fine day..:D

reen berkata...
on 

lum beli lg IH...huhuhu...

Afzan berkata...
on 

uish reen.. lambatnye awk melengkapkan koleksi DH awak.. beli jangan tak beli!! kira wajib tu!!

Sofia berkata...
on 

Afzan ni mesti berjiwa romantik n halus orangnya kan :) Hehee...

Afzan berkata...
on 

eh sofia.. mcm nujum pak belalang pulak.. hihi

Catat Ulasan

 

Hakcipta ©  AFZAN AMIR untuk ceritera hidupku ::AUGUST 2009::

Credited to Mr. Rohman