21 Julai 2009

Dua Minggu Yang Lalu

kepada pembaca tersayang... inilah corat-coret kisah hari mingguku... dua minggu yang lalu..


11 Juli 2009 - Majlis Raja Sehari Nor Faizah & Adnan Kashoggy

pagi tu, kul 8.30am baru terhegeh2 nk gosok baju.. padahal da tau majlis nikah faizah (yg kupanggil acik) & shoggy is on 9.30am.. huh!! kelam kabot!! sempat gak bersiap ala kadar dlm masa 30minit, kul 9am gerak, ngam2 sampai masjid pandan indah kul 9.30am.. dari kajang ke pandai indah, max speed 130km/jam!

sempat jugak aku tgk majlis nikah acik.. pagi tu ramai jugak sdara mara yg dtg walaupun kebanyakannya sampai hanya selepas majlis selesai.. ye la.. nikah 9.30am.. awal giler!!



pukul 2.00pm, majlis sanding acik kat umah shoggy.. kenduri kedua2 belah pihak dibuat sekali memandangkan acik pun tak ramai jemputan.. cuma keluarga & teman terdekat.. bertemakan black & white, pelamin acik nmpk cantik sgt.. in fact, ni la kali pertama aku tgk tema black & white; & pengantin jugak serba hitam.. mcm gelap je, kan? tp warna2 tu sangat cantik & harmoni bila pengantin duduk dipelamin..

sebak je rase hati bila tgk acik dah selamat bergelar isteri pada umur 32 tahun.. dulu, kami sama2 risau soal jodoh, hinggakan kami terasa pasrah & tak nak berharap setinggi gunung... (mungkinkah 2 tahun lagi, giliran aku pulak??)

teringat kata acik hari itu bila ditanya kenapa lambat, "biar lambat, asalkan orgnye betul" .. tumpang gembira tgk acik di hari bahgianyer.. kisah cinta dulu & kisah putus tunang biar jadi sejarah dlm lipatan kenangan.. semoga acik & shoggy bahagia hingga akhir hayat..


12 Juli 2009 - Hari Melayan Buah Hati

bgn tdo, mandi.. turun je, afham dah menjerit "mama nor! afham dah mandi!" pastu tiba2 ikhwan meluru kt aku, tarik2 baju aku & cakap "abg pun dah mandi dah.." pastu adik aku cakap "sebok je ikhwan... jealous la tu!" hehehe

ikhwan mmg cam gitu, die slalu jealous kalau nampak afham buat ape2 kt aku.. cthnye, kalo afham datang ngendeng2, die pun mula la dtg ngendeng2 jugak.. syg jugak budak2 ni kt aku yer.. alhamdulillah.. ceria rasanye hari aku bila dorg semua ada menghibur hati.. :)

sebenarnye, aku nk kongsi dgn korang shoot ni.. dah lama aku berusaha untuk shoot gambar lima pendekar ni tp selalunye tidak berjaya.. agak susah mengumpulkan kesemua mereka sekaligus memandangkan masing2 punya ragam yg tersendiri.. pada hari ahad, pukul 9.04am 12 Juli itu, buat pertama kalinya adikku Aziah telah berjaya menangkap gambar kelima2 pendekar ini.. walau hasilnye tidak seindah mana, aku tetap bangga mempersembahkan..

PENDEKAR LIMA!!!


-pendekar bongsu dlm walker-

gambar tersebut telah berjaya dicurik ketika dorg tengah menonton video "old mcdonald had a farm".. pagi2 dah layan lagu KEMAS.. sebabnye, sng nk bg dorg mkn bila semua duk melangak kt depan pc.. hihihi..

-3 pendekar besar & yg baru dpt "kaki" (baju merah)-

memandangkan yg besar2 asik berkuntau sesama sendiri & menyebabkan yg kecik2 asyik menangis, tepat kul 10.00am aku pun bawak dorg jln2 naik kereta.. tak tau nak pegi mana, aku pun mula berkira2 nk bawak dorg tgk tempat keje paksu dorg.. adik lelaki aku tu, keje sementara cuti semester ni.. die jaga tempat futsal kt sebelah kompleks PKNS Bangi..

tak sangka pulak, aritu ade tournament.. paksu nyer pun main sama.. aku jadik bersemangat nak berlama2 kat situ sebagai penyokong kuat team adik aku, begitu jugak la bersemangatnye budak2 tu melaung-laungkan nama paksu nyer tanpa jemu.. hehehe




petangnye, duk umah... tengok tv.. baca novel.. aktiviti rutin untuk malam pulak, tetap sama macam post sebelum ni.. pasar malam, ice-blended, csi & iron baju mak..

alangkah bahgianye kalau setiap hari minggu aku ceria macam ni... ;)

Comments :

6 komen to “Dua Minggu Yang Lalu”

Enon berkata...
on 

Nur doakan Afzan cepat jumpa jodoh yg baik2, sesuai ngan Afzan. Amin.... :)

Nor.Abd-Azila.Azis berkata...
on 

inilah kehidupan... diberi jodoh awal... di beri jodoh lewat...

~ PIJA ~ berkata...
on 

taun dpan same2 kite naik pelamin ye nor..heee
amin..!

Afzan berkata...
on 

amin amin.. :)

~ PIJA ~ berkata...
on 

nape new post aku tak leh coment..

Sofia berkata...
on 

Assalamualaikum wbrt...

Comel2 semuanya :)

Catat Ulasan

 

Hakcipta ©  AFZAN AMIR untuk ceritera hidupku ::AUGUST 2009::

Credited to Mr. Rohman